recepten van Fair Trade producten
Hieronder treft u enkele recepten aan van lekkere gerechten die u kunt maken met Fair Trade producten.
Koffiegranitta
Dessert voor 4 personen
Verfrissend alternatief op het traditionele kopje koffie na de maaltijd. Dit gerecht is dubbel genieten want alle ingrediënten zijn fairtrade! Bereidingstijd: ca. 10 minuten (exclusief tijd in de vriezer).
Brownies met kokoscrèmetopping
Lekkere brownies met een kokoscrèmetopping als nagerecht (circa 12 stuks).
Rijst met vegetarische groene currysaus
Hoofdgerecht voor 3-4 personen.
Ingrediënten
- 100 g Koffie Goud, snf*
- 1 l water
- 150 g Rietsuiker*
- 1 zakje Nougat vanille & chocolade*
- 1 zakje Koffieboontjes in melkchocolade*
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product.
Bereidingswijze
Maak de granita een dag van te voren. Zet koffie met 100 gram koffie Goud en 1 liter water. Voeg de rietsuiker bij de ca. 800 ml extra sterke koffie en roer tot de suiker is opgelost. Giet dit mengsel in een braadslede of tupperwarebak en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Bedek de braadslede met huishoudfolie en zet deze in de vriezer. Roer na ca. 1-2 uur de massa met een vork door elkaar, zodat er mooie ijskristallen ontstaan. Herhaal dit nog 1-2 keer en laat de granita tot gebruik in de vriezer staan. Verdeel de granita over vier glazen en serveer hem ijskoud met nougat, koffieboontjes of anders lekkers van Fair Trade Original.
Brownies met kokoscrèmetopping
Ingrediënten
- 1 pak Bakmix voor brownies*
- 1 blik Kokosmelk*
- 50 gram boter, op kamertemperatuur
- 2 zakjes vanillesuiker
- ca. 150 g poedersuiker
- 1 el Cacaopoeder
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking van de bakmix. Volg voor de bereiding van de brownies de gebruiksaanwijzing, maar neem in plaats van water, 125 ml van het meest vloeibare (waterige) gedeelte uit het blik kokos (vang het vaste gedeelte op in een zeef). Volg verder de aanwijzingen tot stap 4 van het onderdeel ‘Bakken’ op de verpakking. Verhit intussen in een sauspan de rest van de kokosmelk en voeg de vanillesuiker toe. Laat het op een laag vuur in 20 minuten inkoken tot ca 100 ml en neem dan van het vuur. Voeg in delen de poedersuiker toe en meng tot een egale glazuurachtige crème. Bestrijk de brownies, zodra deze zijn afgekoeld, met de kokoscrème. Laat het nog even staan tot de crèmelaag hard is geworden. Snijd de brownies voor het serveren in gelijke vierkantjes en bestuif met cacaopoeder.
Rijst met vegetarische groene currysaus
Ingrediënten
- 1 pak Pandan rijst*
- 1 zak paprikamix (3 stuks)
- 3 el olijfolie extra vierge*
- 1 zakje Groene Curry Kruidenpasta*
- 1/2 blik Ananas op sap*
- 4 el Pindakaas*
- 1 zakje Cashewnoten, gezouten*
Bereidingswijze
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Verhit de olie in een wok of braadpan en voeg de curry toe. Bak tot de geuren vrijkomen. Voeg de reepjes paprika toe en roerbak deze kort. Blus de curry af met een deel van het ananassap. Voeg de pindakaas en in stukjes gesneden ananas toe en meng alles goed door elkaar. Laat ca. 8 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Serveer met de rijst en garneer met cashewnoten.