Welkom bij

Wereldwinkel Leusden

27 september 2014: nieuw: Mango op lichte siroop uit Thailand

Naast de al langer bekende Ananasschijven op sap staan in Wereldwinkel Leusden nu ook blikjes Mango op lichte siroop. Samen vormen ze ‘n fris en vrolijk tropisch duo. De mango’s worden, net als de ananassen, verbouwd en verpakt in Thailand. De boeren werken volgens de fairtrade richtlijnen, dus ontvangen zij voor hun fruit een ontwikkelingspremie.

De boeren van de Poo Pluk Saparot Fairtrade Group in Thailand krijgen begeleiding bij hun productie. Zo leren ze hun planning af te stemmen op de vraag, waardoor ze geen fruit meer hoeven weg te gooien en hun oogst meer oplevert. Ook wisselen ze kennis uit met elkaar en zijn ze professioneler geworden.

Schoon drinkwater

De fairtrade ontwikkelingspremie die Fair Trade Original voor de mango’s en ananassen betaalt,  draagt bovendien bij aan projecten in de gemeenschap. Zo gaan gehandicapte kinderen door dit extra geld naar school en een comité coördineert de aanplant en verzorging van bomen. De boeren hebben besloten een meer aan te leggen met schoon drinkwater en iedereen in de gemeenschap wordt gewezen op het belang van een schone omgeving.

Extra gemakkelijk

Het vakkundig schillen en snijden van de mango’s is al gedaan in Thailand. Dat maakt het extra gemakkelijk om deze malse zacht-zoete vrucht te eten: in een bakje yoghurt, op een plak cake of in een oosters gerecht.